Retete,  Sanatate si nutritie

Desert Fara Zahar – Pandispan cu fructe de padure

Saptamana trecuta am avut o pofta nebuna de ceva dulce, dar nu voiam sub nici o forma sa mananc zahar. Stiam ca in weekend aveam un eveniment la care urma sa mananc tort si evident ca acesta avea zahar, deci aveam nevoie de ceva dulce fara zahar.

Imi cumparasem de ceva timp un dulce de stevie si nu il prea folosisem, in special pentru ca nici nu am mai pregatit ceva dulce de foaaaarte mult timp. Ii venise vremea sa fie incercat si acest indulcitor.

Este o alternativa mai ieftina si destul de ok daca nu faci des dulciuri fara zahar acasa. Daca, insa, prajituresti des, iti recomand sa iti iei un extras de stevie, desi mai scump, ajunge foarte mult timp, caci e nevoie de doar cateva picaturi pentru o prajitura intreaga.

Dulcele de stevie insa pentru mine este super ok, mai ales ca nu obisnuiesc sa pregatesc prea des chestii de genul, caci de obicei imi cumpar din comert dulciuri fara zahar sau folosesc banane in loc de indulcitori.

Oricum, revenind la reteta de pandispan cu fructe de padure. Este un desert care se prepara foarte repede, in 30 de minute este gata de servit si este foarte fresh. Unde mai pui ca este si perfect pentru Instagram?!

Ingrediente:

  • 4 oua medii
  • 3/4 cani de lapte
  • 1 lingura de seminte de chia
  • 1 1/4 cani de faina
  • dulce de stevie sau orice alt indulcitor dupa gust (eu am adaugat 3 lingurite de dulce de stevie)
  • un varf de lingurita de scortisoara
  • aproximativ jumatate de pliculet de praf de copt
  • esenta de vanilie (optional)
  • o cana fructe de padure congelate
  • un praf de sare

Mod de preparare:

  1. Separa albusurile de galbenusuri si bate putin albusurile cu un praf de sare. Nu este nevoie sa le bati pana poti intoarce castronul!
  2. Adauga galbenusurile, indulcitorul, esenta de vanilie si lapte si amesteca pana se omogenizeaza.
  3. Adauga restul ingredientelor cu exceptia fructelor congelate. Faina adaug-o treptat, caci este posibil sa ai nevoie de mai multa sau mai putina. In final compozitia trebuie sa aibe o consistenta putin mai lichida ca cea de chec. Semintele de chia vor prelua mare parte din lichid, deci nu iti face probleme.
  4. Tapeteaza cu hartie de copt o tava, eu am folosit o tava rotunda cu diamentru de 24 cm. Adauga compozitia in tava si presara deasupra fructele de padure.
  5. Lasa la cuptor pt aproximativ 20 de minute. Inainte de a o scoate fa testul cu scobitoarea, este gata atunci cand nu se mai ia nimic pe scobitoare.

Cum ti se pare? Simplu, nu?

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul, nu uita sa ii dai un like si un share.
RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Don't forget to subscribe!

Daca ti-a placut ce ai vazut pe site, te invit sa iti treci adresa de email in casuta de mai jos pentru a fi mereu la curent cu cele mai noi articole.

Bine ai venit in familia mea online :)

Multumesc din suflet! Ma bucur foarte mult sa te am alaturi de mine in aceasta frumoasa calatorie. Sper sa revii cu drag aici si sa te fac sa pleci de aici cu un tonus bun si un zambet larg.

Spamming is not included! Pinky promise.