Home Deco & Co.

EpicFail: Cand nu ai de lucru iti faci sau cum sa distrugi casa cu 200 ml de must

yoga in natura
Relax, take it easy…

Mai îți aduci tu aminte care a fost primul lucru pe care ți l-au zis bunica și mama ta când ai băut prima dată must? Must, da, sucul acela delicios din struguri care se transformă-n vin. Da, acela. Știi? Și dacă nu îți aduci aminte că acesta a fost primul lucru spus înainte de a bea must, tot îl respecți cu sfințenie: lasă sticlă deschisă TOT TIMPUL.

Eh, și mie mi-au spus. De multe ori. Și, sinceră să fiu, am respectat și eu asta cu sfiintenie. Până de curând…

Am fost la cules la vie ca o floriciă și m-am întors acasă cu… o sticlă mare de must. A fost delicios… până ne-am săturat de el și l-am uitat în frigider. Am uitat așa de tare de el încât am crezut că în sticlă e vin și am închis-o. Am închis-o extrem de bine.

Ce crezi că a făcut sticlă mea de must?

BUM!

Da, da, asta a făcut: bum.

Și, mă crezi sau nu, 200 ml de must sunt mai mult decât suficienți pentru a fi nevoit să ZUGRAVEȘTI în toată casa! Adică, chiar toată casa:

  • holul – afectat în întregime
  • bucătăria – afectată doar faianța –> și așa nu aveam ce face, spăl faianță…de zece ori până se curată
  • baie – un perete complet afectat
  • sufragerie – un perete complet afectat
zugraveste fie ca vrei, fie ca nu
Dovada

Și ce să fac eu în această situație? Comenzi!

Da, da, comenzi. Multe. Foarte multe. Îmi trebuia lavabil în două culoari, alb și lila deschis, tapet și faianță pentru baie. Colac peste pupăză, nu aveam nici vreunul din instrumentele necesare pentru a duce la bun sfârșit operațiunea zugravim-fie-că-vrem-sau-nu-pentru-că-must.

Am făcut 5 comenzi de la 5 magazine diferite. Unde am găsit lavabil alb, nu avea lila, iar instrumentele erau super scumpe. Unde am găsit faianță ieftină, era scump lavabilul. Un tapet drăguț e mai greu de găsit ca un unicorn în mijlocul Bucureștiului.Și nici să nu indreznesti să mă întrebi cam cât mă costă transportul… Dar, nah, prostia și neatenția se plătesc. Scump!

Am comandat prima dată lavabilul alb împreună cu o cutie de vopsea albă, că oricum de mult voiam o cutie de vopsea. Excluzând faptul că mi-a venit comandă după cinci zile, deși trebuia să vină de la un magazin tot din București, mi-a mai venit și cu întreaga cutie de vopsea vărsată. Știi tu cum arată un colet când e plin de vopsea albă semi-uscată? Un coșmar! Evindet, un coșmar pe care l-am făcut retur cu un mare mail de ‘mulțumire’. Normal că în opinia lor, eu am manevrat greșit pachetul… Nici nu l-am atins, căci atunci când l-am văzut la curier am zis ‘Nu, mersi. Retur!’

M-am umplut de nervi!

Dar chiar nu o există un magazin care să îmi trimită un pachet mare, cu tot ce îmi trebuie și să își asume modul în care împachetează coletele? Mă gândeam să mă apuc de o astfel de afacere: livrare de materiale de construcții. Păi dacă pe mine, cu două găleți de lavabil și trei pachete de faianță, m-au enervat la culme magazinele de ‘specialitate’, mi-e milă să mă gândesc la cei ce își construiesc case. (Știu, știu, visul meu e să îmi construiesc o casă!)

Google is always my friend

M-am apucat eu să îl consult pe prietenul ‘goagăl’ cu privire la acest aspect și se pare, că a fost altul mai isteț ca mine și a înființat el afacerea mea. Cum adică? Eh, păi, aparent există un site de unde poți comanda super ieftin tot felul de materiale de construcții, de la acoperișuri și izolații până la gresie și faianță. Intri la ei pe site și le spui oamenilor ce produse doreșți, plasezi comandă, iar ei plasează comandă mai departe la producători, o ridică de la ei și ți-o livrează ție. Unde mai pui că îți oferă și consiliere gratuită dacă vrei tu să afli ceva mai mult despre produse?

Știi însă care a fost partea cea mai tare în a comandă de la ei? Îți dau un discount dacă filmezi momentul în care îți primești produsele acasă, adică faci un recenzie video și iei produsele mai ieftin. Ia zi, cum sună asta? Pentru mine? Fantastic. Nici nu ai idee de câte ori m-am trezit cu tâmpenii în colete…

decoratiuni
Brooklyn Bridge – tapetul comandat

In the end…

Mi-am primit minunata comandă super repede, dar pentru că mi-a luat ceva să aflu de ei mustul meu s-a transformat în vin pe pereți, iar casa îmi miroase a toamnă amețită. Unic acest parfum, nu îl comercializează nimeni în lume. Acum însă, ar fi cazul să punem mâna pe bidinele…

…dar, sinceră să fiu, m-am cam atașat de pereții mei cu picățele. Știți vreo rețeta să scap de miros și să păstrez picățelele?

Pupici cu sclipici,

Gabriela Adelina

*Postarea reprezintă cea de-a patra etapă din SuperBlog 2018

Daca ti-a placut articolul, nu uita sa ii dai un like si un share.
RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Don't forget to subscribe!

Daca ti-a placut ce ai vazut pe site, te invit sa iti treci adresa de email in casuta de mai jos pentru a fi mereu la curent cu cele mai noi articole.

Bine ai venit in familia mea online :)

Multumesc din suflet! Ma bucur foarte mult sa te am alaturi de mine in aceasta frumoasa calatorie. Sper sa revii cu drag aici si sa te fac sa pleci de aici cu un tonus bun si un zambet larg.

Spamming is not included! Pinky promise.