Retete,  Sanatate si nutritie

Negresa delicioasa #faraZahar

Eh, iata ca toamna s-a saturat sa tot ne bata la geam, iar noi sa o ignoram cu desavarsire si a zis ‘Pana aici. Acum intru!’ Si a intrat cu totul peste noi darmand usi si geamuri declarandu-se regina. Lasand gluma la o parte, s-a racit al naibii de tare afara, iar eu nici cand nu am fost mai fericita. (please don’t hate me)

Eu de cand incep sa cada frunzele si sa se raceasca sunt in culmea fericirii, parca totul in jurul meu spunse ‘sarbatoare’ si ma comport si eu in consecinta. Pai ce sarbatori avem noi, romanii, fara prajituri? Eh, aud?! Niciuna, evident.

Si pentru ca inclusiv cei ce nu mananca zahar au nevoie de portia lor de ‘dulce’ m-am gandit sa va prezint noua mea descoperire delicioasa: Negresa #faraZahar. Este incredibil de buna, este sanatoasa si este perfecta pentru zilele racoroase de toamna.

Nu te-am convins inca?

Uite aici o poza cu rezultatul final care sigur de va convinge:

Inainte de a va prezenta reteta, trebuie sa mentionez ca aceasta reteta am gasit-o in una din muuuultele mele cautari de dulciuri fara zahar la un pret acceptabil. Am gasit reteta la MamaMag (eu am schimbat pe ici pe colo cateva ingrediente) care mai are in cartea de bucate cateva dulciurele minunate si pentru noi astia care nu consumam sau incercam sa reducem zaharul din alimentatie.

Revenim la reteta si la ingredientele necesare

Aluat:

  • 6 oua
  • 6 linguri cu varf de faina de secara neagra
  • 1 sfecla mare fiarta
  • 15 curmale fara zamburi hidratate
  • 1 banana
  • 100 g nuci maruntite
  • 100 g migdale maruntite
  • 3 linguri de fulgi de cocos
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri de carob (pudra de roscove)
  • 1 lingura cacao
  • vanilie (pastaie/esenta)
  • 1 pliculet de praf de copt

Crema:

  • 4 banane
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • vanilie (pastaie/esenta)
  • 3 linguri carob
  • 1 lingura cacao
  • 5 curmale fara samburi hidratate

Decor:

  • Fulgi de cocos

Cum se face?

Pasul 1: Sfecla taiata cuburi impreuna cu banana si curmalele se pun in blander si se mixeaza.

Pasul 2: Bate spuma albusurile, apoi adauga pe rand galbenusurile. Dupa aceea adauga treptat faina si praful de copt.

Pasul 3: Adauga amestecul de la Pasul 1 peste aluatul de la Pasul 2. Dupa ce s-a omogenizat amestecul adauga uleiul, pudra de roscove, cacao si vanilia.

Pasul 4: Adauga restul ingredientelor: nuci, migdale, fulgi de cocos.

Pasul 5: Pune totul intr-o tava de copt in care ai pus inainte hartie de copt si baga totul al cuptor pentru 30 min sau pana cand intepand-o cu o scobitoare nu se ia nimic pe scobitoare (testul cu scobitoarea).

Pasul 6: Cand prajitura este gata las-o 10-15 minute in taba, apoi scoate-o pe un platou sau pe ce vrei tu sa o servesti.

Pasul 7: Dupa ce prajitura s-a racit pune in blander toate ingredientele pentru crema si mixeazale pana obtii o crema omogena si lucioasa. Pune crema peste prajitura si intinde-o astfel incat sa arate dragut.

Pasul 8: Presara pe deasupra fulgii de cocos si pregateste-te sa te indragostesti de aceasta prajitura.

Pofta buna!

Sper ca ai sa incerci aceasta prajitura si ca o sa iti si placa. E una dintre prajiturile mele preferate #faraZahar si ii place chiar si prietenului meu, care nu e mare fan al acestor retete.

Daca ai incercat reteta nu uita sa imi spui daca ti-a placut si sa imi trimiti poze cu rezultatul final.

Daca ti-a placut articolul, nu uita sa ii dai un like si un share.
RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Don't forget to subscribe!

Daca ti-a placut ce ai vazut pe site, te invit sa iti treci adresa de email in casuta de mai jos pentru a fi mereu la curent cu cele mai noi articole.

Bine ai venit in familia mea online :)

Multumesc din suflet! Ma bucur foarte mult sa te am alaturi de mine in aceasta frumoasa calatorie. Sper sa revii cu drag aici si sa te fac sa pleci de aici cu un tonus bun si un zambet larg.

Spamming is not included! Pinky promise.