Home Deco & Co.

Tu ce înțelegi prin „bucătărie de vis”?

Ideea unei bucătării de vis – pentru mine – este să îți oferă un spațiu în care să te simți bine, să gătești cu plăcere, dar și să servești masa zâmbind. Este important ca atât tu, cât și familia ta, să vă simțiți bine în acest loc, să vă doriți cu toții să vă strângeți în jurul mesei, fie pentru a mânca împreună, fie pentru a bea o cafea și a sta de vorbă. Iar uneori, pentru a continua să ne simțim bine în acesta cameră se impun niște schimbări de decor…

Eu în acest weekend m-am hotărât că e cazul să redecorez bucătăria, deoarece petrec destul de mult timp acolo, fiind partea mea preferata din casă, și nu mă mai simțeam bine cu decorul existent. Acolo îmi beau cafeaua, îmi pregătesc mâncarea, acolo iau masa și de multe ori de acolo scriu pe blog. Îmi place să gătesc, de aceea fac asta destul de des, iubesc cafeaua și îmi place să mă bucur de ea pe îndelete.

Evident, cum nu am incă propria casă, nu pot să mă apuc să schimb totul in apartamentul unde locuiesc acum, pot doar să schimb anumite decorațiuni – ceea ce oricum trebuia să fac, căci a venit toamna -: accesoriile pentru gătit ce sunt la vedere, fața de masă și eventual husele scaunelor. Dar asta nu înseamnă că nu îmi pot lăsa imaginația să se joace,nu?

M-am gândit să îți arăt bucătăria mea de vis, cum aș decora, ce chestii aș cumpăra pentru ea și cum ar arăta mobilierul perfect în viziunea mea, poate poate te ajută și îți oferă puțină inspirație în cazul în care trebuie să decorezi.
Absolut necesari din punctul meu de vedere sunt pereții albi în bucătărie, deoarece e mult mai ușor să pui diverse tablouri sau să agăți decorațiuni în funcție de fiecare anotimp pe un perete alb decat pe unul colorat.

Tot albă ar trebui să fie și mobila, dar să aibe inserții de lemn prin ea -ușile, manerele, partea de sus/jos etc. Ador ca totul să fie cât mai alb, deoarece albul mărește și e luminos, știu că se întreține super greu, mai ales în bucătărie, dar măcar e frumos. În plus merge cu orice anotimp, orice decorațiune și dă super bine în poze.

Apoi trebuie să vorbim despre mese și scaune de bucătărie sau, altfel spus, seturi de dinning. Personal mie îmi plac mesele mari, încăpătoare, nu genul acela de masa pe care așezi două farfurii și câte in pahar de vin și gata, s-a umplut masa. Nu, nu, nu! Pentru mine masa trebuie să permită o decorațiune, un platou, un bol de salată, farfuriile și minim câte 2 pahare de persoană. Deci, masă cât mai mare. Îmi plac și aici tot mesele albe, căci indifferent ce fața de masă vei pune pe ea (dacă vei pune) va arată super bine. Îmi place mult masa aceasta mie, împreună cu scaunele asortate și superbele lustre.

Apoi vine partea fun și adorabilă! Tigăi, farfurii, ustensile de bucătărie, căni, veselă, fețe de masă, prosoape de bucătărie, decorațiuni și tot ce îți mai trebuie pentru a transforma gătitul in pasiune și o activitate relaxantă.

Eu deoarece gătesc destul de mult acord o deosebită atenție tigăilor și oalelor mele, încerc să cumpăr întotdeauna produse de calitate, care se întrețin relativ ușor și nu modifică gustul alimentelor. Dar pentru că în general nu dispun de spațiu nelimitat, încerc să cumpăr tigăi în care pot să prepar mai multe lucruri. Adică nu cumpăr tigaie pentru prăjit ouă, pentru făcut omletă și pentru prăjit cartofi-cumpăr una singură în care să pot face toate aceste lucruri. Dacă pot pregăti în aceași tigaie o friptură și să pun și legumele pe lângă ea e perfect.

Vesela din care servești mâncarea este la fel de importantă că și tigăile în care o prepari. Prin urmare eu aș schimba vesela tot timpul, deoarece este foarte important să îți placă, să îți dea un vibe bun farfuria din care mănânci. Mie îmi place fie vesela foarte colorată, fie cea într-o singură culoare-preferabil alb, gri sau negru.

În ceea ce privește tacâmurile sunt foarte ușor de mulțumit: să fie simple, de calitate și cuțitele să taie bine. Cumva există un complat la nivel mondial: cuțitele din seturi aproape niciodată nu sunt capabile să taie ceva mai tare decât pieptul de pui. Nu înțeleg exact de ce.

În decorațiuni este sufletul unei bucătării, după părerea mea. Fie că alegi să îți expui vesela cea frumoasă într-un dulap/etajeră, fie că alegi să pui pe pereți poze sau tablouri, este foarte important să pui amprenta familiei in bucătărie. Mie îmi place foarte mult idea de a avea o etajeră descoperită în care să pui pe un raft câteva poze cu familia, pe altul câteva obiecte frumos colorate, cărți de bucate, o ramă cu niște citate motivaționale etc. Sunt ușor de adaptat în funcție de starea de spirit/anotimp și nu e foarte scump să faci rapid o schimbare de peisaj.

 

Eu de mică am băut cafeaua cu părinții mei în bucătărie. Fie că aveam vârsta pentru a bea cafea sau nu, în fiecare zi când eram acasă ne strângeam în jurul mesei fiecare având în față o cană aburindă și stăteam câteva ore bune vorbind, povestind și făcând planuri.

Acesta, cred eu, este unul din motivele pentru care bucătăria reprezintă o parte atât de importantă a casei și petrec atât de mult timp acolo chiar și mare fiind. Tradiția, în familie, e aceași până în ziua de azi: când suntem acasă bem cafeaua în bucătărie, ne strângem cu toții în jurul mesei și păstrez aceași tradiție cu drag și în casa mea.

Tu cât timp îți petreci în bucătărie? Ești atentă la decorarea acesteia pentru a o face confortabilă sau operațională?

Pupici cu sclipici,

Gabriela Adelina

*Postarea reprezintă cea de-a două etapă din SuperBlog 2018

 

Daca ti-a placut articolul, nu uita sa ii dai un like si un share.
RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Don't forget to subscribe!

Daca ti-a placut ce ai vazut pe site, te invit sa iti treci adresa de email in casuta de mai jos pentru a fi mereu la curent cu cele mai noi articole.

Bine ai venit in familia mea online :)

Multumesc din suflet! Ma bucur foarte mult sa te am alaturi de mine in aceasta frumoasa calatorie. Sper sa revii cu drag aici si sa te fac sa pleci de aici cu un tonus bun si un zambet larg.

Spamming is not included! Pinky promise.